Intim torna

Intim torna

A gátizmok épsége és hibátlan működése elengedhetetlen a vizelet-, széklet-, szél megtartása, a zavartalan szexuális élet szempontjából.

Ezen izmok fokozott igénybevételnek vannak kitéve várandósság, szülés alatt, a mindennapi tevékenységeink során, a helytelen testtartás és fizikai terhelés következtében.

A medencealapi izmok túlterhelése, sérülése szégyenbetegségek kialakulásához vezethet (inkontinencia, aranyér, kismedencei szervek süllyedése).

Vizelet inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés)

Enyhe fokú stressz inkontinencia esetén a vizelet fokozott fizikai terhelésre (köhögés, tüsszentés, ugrálás) akaratlanul elszökik. Súlyosabb esetben könnyebb mozdulatokra (lépcsőn járás, ülésből felállás, ágyban fordulás közben) a húgyhólyagban lévő vizelet egy része vagy egésze akaratlanul elfolyik.  A kellemetlen tünetek rendszeres intim torna végzésével, életmód változtatással csökkenthetők, megszüntethetők.

 A közhiedelemmel ellentétben, már 1-2 csepp vizeletelvesztés is kórosnak számít, akkor is, ha egy idő után spontán elmúlik.

Intimtorna ajánlott:

  • Inkontinencia (vizelet-,széklet-,szél) megelőzésére, kezelésére
  • Várandósság alatt (előtt)- a gát felkészítése a szülésre
  • Szülés után – a gát mielőbbi regenerálódásának elősegítésére
  • Aranyér megelőzésére és kezelésére
  • Nőgyógyászati, urológiai, proktológiai műtétek előtt, illetve után (a műtét eredményének megtartása érdekében, a tünetek kiújulásának elkerülésére)
  • Szexuális élet javítása céljából

Az élettani funkciók megtartása, javítása érdekében kiemelt fontosságú a rejtett izmok rendszeres karbantartása, tornája.

A torna pozitív hatása pár hónapos rendszeres gyakorlás után érzékelhető és objektíven mérhető.

Amennyiben tünetei vannak (akaratlan vizeletvesztés, aranyér, szél-, széklettartási probléma, kismedencei szervek süllyedése) javasolt szakemberhez fordulni. A medencealapi izmok vizsgálatára, kezelésére, tornáztatására jogosult szakember a gyógytornász-fizioterapeuta.

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2020 Dinamed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés