Kineziológiai tape kezelés

Kineziológiai tape kezelés

A világszerte elterjed színes szalagokat egy japán orvos, Dr.Kenzo Kase fejlesztette ki a hetvenes években. Kezdetben merev anyagú szalagokkal dolgozott, majd a következő évek során ismert rá néhány japán orvos a rugalmas tapaszok fokozott hatékonyságára.

A kineziológiai tapaszokkal többféle hatást érhetünk el. Alkalmasak az izmok, az ízületek, és keringési problémák, illetve különböző eredetű fájdalmak kezelésére.

A kineziológiai tapaszok előnye, hogy rendkívül olcsó eljárásnak számítanak, mégis nagyon hatékonyak. Nincs semmilyen káros mellékhatásuk. Használatukkal kevesebb körülményes, drága eljárásra van szükség, a páciensek nem igényelnek annyi fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszert, illetve alkalmanként elkerülhető a gyógyászati segédeszközök (sínek, rögzítők) használata is.

A tapaszok többféle színben elérhetőek, néha pamut,de többnyire műszálas anyagból készülnek, bőrbarát ragasztóval. Nyújthatósági tulajdonságaikban, rugalmasságukban jól utánozzák az emberi bőrt, így felragasztva szinte eggyé válnak azzal.

A felhelyezést minden esetben szakember végzi. A felhelyezés módjától függően többféle hatást érhetünk el.

Az izmok esetében a tapasz támogatja, stimulálja az adott izmot, izomcsoportot a helyes működésre.  A bőrön, mint érzékszerven keresztül a folyamatba természetesen az idegrendszer is bekapcsolódik, és  beérkező jelzéseknek köszönhetően adaptívan szabályozza az izom működését. Rendkívül hatékonyan védi a meghúzódott izmokat, sportsérülések, részleges izomszakadás esetén segíti a szöveti regenerációt az izom megtámasztása által.

Az ízületek kezelése során leggyakrabban a gyengén funkcionáló ízületi szalagokat támogatjuk kineziotape felhelyezésével, illetve gyakori az ízületi tengely korrekciója is. Használható a tape továbbá enyhébb elmozdulások, ficamok esetén, ekkor rögzítő funkciót is ellát.

Óriási jelentősége van továbbá a tapasz fájdalomcsillapító hatásának, illetve léteznek a gyulladást enyhítő ragasztási módok is.

 

Bejelentkezés:

Kozma Ágnes

Maka Eszter

Ballai Éva +36-20-563-2355

Dékány-Somlai Orsolya +36-20-204-4268

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2020 Dinamed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés