Manuálterápia

Manuálterápia

A manuálterápia az ízületek-izmok visszafordítható elváltozásait gyógyító vizsgálati és terápiás módszer, ami sokféle manuális (kézzel végezhető) kezelési technikát foglal magába. A mozgásszegény, ülő életmód, a helytelen testtartás miatt testünkben az izom-és csontrendszer szintjén különböző elváltozások jelennek meg. Egyes ízületek mozgása beszűkül, blokkolódik, míg más ízületekben túlmozgás, ízületi lazaság jelenik meg.

Ezektől az elváltozásoktól az ízületek túlterheltté válnak, degenerálódnak (meszesednek, kopnak az ízületi felszínek stb…).

Az elváltozások az ízületeket, csontokat mozgató- körbevevő szöveteket is érintik: az izomszövet, az izmokat beborító kötöszövet (fascia) rostjai is sérülnek, filcesednek, megrövidülnek, vagy túlnyúlnak. Az ízületekben és izmokban történő változások következményeként mozgáskorlátozottság, fájdalom jelenik meg, mellyel hozzánk kerülnek a páciensek.

A kezelés során először egy alapos manuálterápiás vizsgálattal felmérjük a mozgásszervrendszer aktuális állapotát. A vizsgálat első lépéseként anamnézist készítünk, kikérdezzük a pácienst korábbi(,) és aktuális panaszairól, majd tartás és mozgásvizsgálatokat, izomteszteket végzünk. Ezután egy kezelési tervet állítunk fel, majd különböző ízület- és lágyrészeket kezelő manuális technikával korrigáljuk ezeket az elváltozásokat.

A manuálterápiás kezelés akkor lesz igazán hatékony, ha a testtartást korrigáló, erősítő és nyújtó gyógytorna-gyakorlatokat is adunk hozzá, melyeket otthonában végezhet a páciens.

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2020 Dinamed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés