Gazda Eszter

Gazda Eszter

gyógytornász-fizioteraputa, Pfaffenrot-terapeuta

+36-30-552-3296

Első munkanapomon azonnal beleszerettem a gyerekek mozgásfejlesztésébe, a korai fejlesztésbe.

Ha egészségről van szó, az ember a legjobb kezek közé szeretne kerülni, mert igenis intim téma a fájdalmunkat vagy gyermekünk problémáját megosztani másokkal.

Számos szakmai tapasztalattal rendelkezem a gyerekek komplex mozgásfejlesztéséről, legyen szó akár egy egészséges csecsemő általános felméréséről vagy sérült gyerekek fejlesztéséről. Ezen a területen gyógypedagógusok és konduktorok is kísérik pályám.

Első munkanapomon azonnal beleszerettem a gyerekek mozgásfejlesztésébe, a korai fejlesztésbe. Ez az a terület, ami leginkább lázba hoz, mert amellett, hogy hatalmas szakmai kihívást jelent és folyamatos fejlődést és tanulást igényel, emberileg is próbára tesz ez a nehéz, ám hálás munka.

A hozzám első alkalommal érkező csecsemők és kisgyermekek komplex vizsgálaton esnek át. Különböző kiegészítő módszerek segítségével nem csak a nagymozgások terén, hanem az értelmi és szociális fejlődés területein, a csecsemőkori reflexek tükrében is vizsgálom a gyerekeket, természetesen a kompetencia-határokat betartva. Szükség esetén társszakmák képviselőihez irányítom a családokat, velük együttműködve dolgozom.

A Pfaffenrot-féle manuális technikával rendkívül hatékonyan kezelhetőek az izomtónus-eloszlási problémák. „Kezeim között” rengeteg mozgássérült gyerek és felnőtt is megfordult már.

Hiszek benne, hogy minden latba vetett tudásom, minden perc torna akkor ér igazán célba, amikor a szülő „hazaviszi” a szemléletet, érti, hogy mit miért csinálunk, ezért maximálisan törekszem a családdal történő szoros együttműködésre.

A gyerekkori prevención és terápián kívül foglalkozom felnőttek mozgásszervi eredetű panaszaival, elsősorban deréktáji panaszok, nyak- és hátfájdalmak, egyéb ízületi (csípő, térd, boka, vállfájdalmak, stb.)  kezelésével.

Magam is aktívan sportolok: a hegymászásban, falmászásban és a futásban találtam meg azt a kikapcsolódást, ami fizikailag kihívást jelent, azonban mégis feltölt és kikapcsol.

A sportban megtanultam, hogy nem csak 50 fölött fájhat, és a kis fájdalom is hatalmas szakadék a mindennapok leküzdésében. Bízhat abban, hogy akár gyermekét, akár saját problémáját bízza rám, a legnagyobb lelkesedéssel és naprakész szaktudással várom a tornateremben.

 

Munkatapasztalat: 

2013-14. Heim Pál Gyermekkórház (ortopédia, neurológia, bel- és tüdőgyógyászat, intenzív ellátás) - önkéntes munka

2013-14. Borsóház – önkéntes munka

2014. Országos Orvosi Rehabilitációs Központ - Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya (Tetraplég Betegek Korai Rehabilitációs Részlege)

2014-2016. Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi Tagintézménye, Korai Fejlesztő Munkacsoport és Tücsök-lak bölcsőde ellátása

2014-18. FejlesztőHáz (Újbuda és Rákospalota)

2014- Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ

2018- DinaMed / ProFizio Egészségközpont

 

Szakmai  továbbképzés: 

Maitland koncepció szerinti manuálterápia

Pfaffenrot-féle manuális technika

JERR módszer (játék-egyensúly-reflex-reguláció, koragyermekkori reflexkorrekciós program)

SEED Fejlődési Skála vizsgáló eljárás 0-4 éves korig

Schroth-módszer

Pediátriai tape tanfolyam

Kineziotape alaptanfolyam

Az INPP módszer óvodai/iskolai alkalmazása, felismerő kurzus

Huple-tréning

 

Tagságok:

 

Szakmai végzettségek:

  • Semmelweis Egyetem – gyógytornász BSc

Keresés

Naptár

Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2021 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés