Horváth Szilvia

Horváth Szilvia

Craniosacralis gyógyító

☎ +36-70-369-4347

Gyerekkoromban gyakran játszottam felhőszínházat: feküdtem a fűben és kémleltem az eget.

Magával ragadott azok formaváltozása, a folyamatosan, változatosan alakuló mintázat. Egyben magával ragadott az a megfoghatatlan, de mindenütt jelenlévő erő is, ami a változást okozza. Folyamatosan kerestem a magyarázatot a kérdéseimre: Mi okozza a változásokat? Mi mozgatja világunkat? Kezdeti érdeklődésem így a természeti törvények megismerésére és megértésére irányult. Egyetemi tanulmányaim alatt számos ismeretet és tapasztalatot szereztem a minket körülvevő világot mozgató dinamikus erőkkel kapcsolatban. A természet lenyűgöző egyszerűsége, szépsége, magával ragadó ereje és Földanyánk öngyógyító képessége adott lendületet még fennmaradó kérdéseim megválaszolásához.

Érdeklődésem ezt követően a magasabb szintű rendező erők felé irányult, érzékelve, hogy az életben minden probléma, minden negatív érzet és érzés forrása az elkülönültség érzése és életünk végéig az egység megélésére törekszünk újra és újra. Ezek a problémák testi elváltozásokban, betegségekben fejeződnek ki. Ezen a ponton átalakult a szemléletem, életem. Tudatosan keresni kezdtem az érzelmi blokkok feloldásának hatékony módszerét, ösztönösen érezve, hogy világunkban egyensúly, béke, harmónia és legfőképp szeretet van, de valami állandóan leárnyékolja azt, nem engedi a felszínre törni, és hogy ez betegségekhez vezet. Vágyat és elszántságot éreztem azzal kapcsolatban, hogy megismerjem, és a gyakorlatban alkalmazzam annak technikáját, hogyan fedjük fel saját önvalónkat, és hogy ezen az úton másokat is segítsek, hozzájárulva a gyógyuláshoz.

2014-ben lehetőségem adódott megismerkedni a biodinamikus szemléletben történő craniosacralis gyógyítással. Ez a gyógyító terápia több szempontból vonzott és vonz. Egyrészt a szemléletmód, aminek a „ minden egy”, „minden az eredetbe visszatér” az alapja. Másrészt maga a gyógyítás, egy másik ember harmonikus, betegségmentes állapotához való hozzájárulás. Elvégeztem a Tar Zsolt által vezetett Integrált Craniosacralis Biodinamika tanfolyamok eddig létező összes szintjét, némelyiket számos ismétléssel. Törekedve a további tapasztalat- és ismeretszerzésre, elvégeztem Philip Bingham ausztrál oszteopata Biodinamikus Terápia modulját is. Elsajátítottam és a gyakorlatban rendszeresen alkalmazom az integrált craniosacralis biodinamika terápiás fogásait, gyakorlom az aktív figyelem képességét. Egy másik emberre való ráhangolódás érzése, a felé kifejezett tiszteleten és megbecsülésen alapuló testi-lelki feszültségmentes érzés kialakítása, az öngyógyító és önszabályozó mechanizmusok, erők támogató működtetése által való gyógyítás felér egy csodával. Saját és vendégeim tapasztalatai alapján a kezelések hatására mérséklődik a kínzó fejfájások intenzitása, gyakorisága. Ritkábbá válik a vállövi,  a medence, a deréktájéki diszkomfort érzetek kiújulása. Jelentősen javul az alvás minősége, az pihentetőbbé válik. Nagyban hozzájárul a stressz mentes élet kialakításához.

A kiegyensúlyozott, harmonikus belső nyugalom mindennapi megélésére törekedvén, rendszeresen jógázom. Hiszem, hogy a mozgás, a helyes testtartás és légzéstechnika a gyógyulással kéz a kézben jár.  Lelki egyensúlyom kialakítása, megőrzése céljából meditációs gyakorlatokat végzek buddhista hagyományokra építve, a „nem-ártás” elvét követve. Családtagjaimmal, barátaimmal szívesen járom az erdőket. A csend, a nyugalom, a természet tanításai nagyban segítik kibontakoztatni és fenntartani az aktív figyelmet. Rajongok a repülésért, így ha tehetem, vitorlázó repülőgépbe ülök, és fentről csodálom a csend, a nyugalom, az elemi erők és az emberi alkotás együttesét. Mindennapi életem során különös figyelmet fordítok a környezettudatos, fenntartható életmód kialakítására.

 

Végzettségeim:

  • középiskolai földrajz tanár
  • környezetkutató geográfus
  • meteorológia-klimatológia doktori fokozat (Szegedi Tudományegyetem)

 

Tagságaim:

  • Magyar Meteorológiai Társaság
  • Magyar Földrajzi Társaság
  • Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség-buddhista beavatás
  • Magyar Vöröskereszt

 

Nyelvvizsgák:

  • angol
  • német
  • eszperantó középfok

Keresés

Naptár

Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2021 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés