Járay Dóra

Járay Dóra

Bowen és Craniosacralis Biodinamika alkalmazó 

+36-30 206 4557

A gyógyítás, az emberek segítése a hivatásom, ezt gyerekkorom óta tudom.

Tanári diplomáim megszerzése után a gyermekeimmel otthon töltött évek ébresztettek rá újra, hogy az emberek segítésében sokkal kézzelfoghatóbb, gyakorlatiasabb utat kell választanom: így lettem gyógymasszőr, majd talált rám a Bowen Technika 2010-ben, s a Craniosacralis Biodinamika pár évvel később.

Mindkét módszerben nagyon finom, a test szöveteinek aktuális állapotához igazodó érintésekkel dolgozunk, segítve az idegrendszert s a teljes testet a kiegyensúlyozódásban. Mindig egyénre szabottan dől el, hogy a Bowen vagy a craniosacralis kezelés lesz-e hangsúlyosabb az adott alkalommal, de általában mindkét technikával dolgozom. A kezelések során nem blokkokat, feszültségeket keresek a testben, hanem próbálok a legmélyebben bennünk lakozó Egész-séggel kapcsolódni, s így szinte magától mutatkozik meg, hogy mely területeken van szükség támogatásra, feszültségoldásra a finom, vagy akár erőteljesebb érintésekkel.

A babákkal való munka különleges helyen van a szívemben, az ő segítésüket érzem a legfontosabb feladatomnak. A méhen belüli élet, a születés során és az első hónapokban szerzett tapasztalatok időnként lehetnek nehezek, fájdalmasak. Nem mindenkinek könnyű megérkezni ebbe a világba, sem testileg, sem a lényünk egyéb szintjein – s nem könnyű ez az út az anyának sem.  Jó hír viszont, hogy a korai időszak testi-lelki megpróbáltatásainak lenyomatai oldhatóak, átírhatóak, legyen szó akár mozgásfejlődési elakadásról, evési-, alvási nehézségekről, kötődési problémákról, vigasztalhatatlan sírásról, túl feszes vagy túl laza izomzatról…  Babákkal dolgozva mindig nagy öröm és megtiszteltetés, amikor látni engedik fénylő lényük egyedi szépségét - sőt, vannak olyanok, akik csak ilyenkor nyílnak meg igazán a fizikai érintésekre, ha ezen a szinten kapcsolódom hozzájuk.

 

Tanulmányaim, végzettségeim:

  • 2000-2005: ELTE magyar-német tanári szak

  • 2009-2010: OKTÁV okl. gyógymasszőr képzés

  • 2011 – Bowen Alapvizsga

  • 2014 – Bowen Diploma

  • 2015-től Craniosacralis Biodinamika tanulmányok (John Wilks, Tar Zsolt, Agata Heinz Holliger)

  • 2018 – Bowen Haladó Diploma

 

Speciális kurzusok:

Bowen és stroke – Robyn Wood

Bowen csecsemőknek és kisgyermekeknek – John Wilks és Lina Clerke

Receptorok a fasciában (a fasciakutatás napjainkban) – John Wilks

Hátfájdalmak és hátterük – John Wilks

Eltérő korai fejlődésmenet – Bóta Ildikó

Bodymind and Bowen – Margaret Spicer és Anne Schubert

 

Nyelvtudás: 

  • angol
  • német

 

Keresés

Naptár

Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2021 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés