Kapuvári Barbara

Kapuvári Barbara

Gyógytornász 

+36-30-430-6680

Örülök annak, hogy olyan hivatásom lehet, ami inspirál, gondolkozásra késztet.

Az emberi test működésének megismerése már a középiskolában vonzott, és ez a lelkesedés vitt tovább a gyógytornász pálya felé. Mai napig lenyűgöz, hogy mennyire komplex a szervezetünk felépítése, és a kutatások egyre több részletbe adnak betekintést. Minél több terápiás módszert ismerhetek meg, annál elégedettebb vagyok, mert nő a rálátásom, és komplexebben kezelhetek. 

Úgy érzem, hogy munkám során több dolog is életre kel bennem: egyrészt a kreativitás és a problémamegoldás – hiszen a tünetek mögötti összefüggések keresése és megoldása egyfajta nyomozói munkához hasonlít– másfelől a kapcsolatteremtés lehetősége. Fontos számomra megtalálni a közös pontot a hozzám forduló emberrel, a közöttünk lévő összhang, együttműködés, kölcsönös aktivitás a gyógyulási folyamatra is pozitívan hat.

Tapasztalataimat mozgásszervi rehabilitáció területén szereztem: ortopédiai és traumatológiai műtétek utáni kezelés, stroke rehabilitáció, balesetek-, sérülések-, törések utókezelése, gerinc eredetű problémák (derék-, hát-, nyak fájdalom) kezelése.

A gyógytorna mellett manuálterápiás eszközöket alkalmazok, legszívesebben ezeket kombinálom, hogy a terápia minél sokrétűbb, hatékonyabb és gyorsabb legyen.

Fontosnak tartom a megelőzést, hogy amennyiben rajtunk áll, mozogjunk, válasszunk olyan mozgásformát, amit jó szívvel teszünk, és kerüljük az egyoldalú megterheléseket. Kiscsoportos gerinc tréning óráim a prevenció szemléletét képviselik: legyen minden ízületünk megfelelően mozgékony, és készítsük fel a gerincünket a kíméletes és fájdalommentes mozgásra, illetve a nagyobb terheléssel járó edzésekre, sport tevékenységre.

Számomra is fontos a mozgás, legszívesebben táncolok és kerékpározok, emellett intervallum edzéseket végzek.

 

Munkatapasztalat:

 • 2020 Urania Medical Női Egészségközpont
 • 2018- 2020 Péterfy Sándor Kórház, Mozgásszervi rehabilitáció
 • 2007-2017 Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja

 

Szakmai végzettségek:

 • SOTE EFK gyógytornász
 • SOTE ÁOK Manuálterapeuta

 

Továbbképzések: 

 • FDM 1 – Fascia Disztorziós Modell
 • FMA – Funkcionális Mozgás Analízis
 • Kinesiotape alap-, haladó tanfolyam
 • Fitmummy postnatalis képzés – szülés utáni regenerációs, Rectus Diastasis kezelése
 • Evidence Based Medicine – a medencefenék fizioterápiája (gátizom torna)
 • Triplex Training
 • McKenzie módszer, A kurzus

 

Keresés

Naptár

Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2021 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés