Eőry Edit

Eőry Edit

Tanácsadó szakpszichológus, párterapeuta, integratív hipnoterapeuta, meseterapeuta, autogén tréner

☎ +36-70-386-6262

Az emberi elme alkotó.  Megteremti a maga világát. És képes azt újjá is alkotni.

Életvezetési kérdések, elakadások és krízisek feldolgozásában, megoldásában nyújtok segítséget egyéni, párterápia formájában. Szakmai szemléletem alapját a rendszerszemlélet, a személyközpontú és pozitív pszichológia képezi.

Pszichológusként hiszem, hogy az egyes embernek magában rejlő útja van, s hogy belső törekvései ennek az útnak a bejárására bíztatják.

Szemléletem és tanulmányaim alapján az egyéni életutat mindig összefüggéseiben, az egyén személyes rendszerében igyekszem látni, a kapcsolati (saját magához való, pár, család, általános kapcsolati) problémák esetében pedig a rendszer összefüggései között törekszem az egyén helyzetének megértésére.

Tanácsadó szakpszichológusként nem a hétköznapi értelemben vett „tanácsokat” adó szakember vagyok. A szakkifejezés az angol megfelelőjéből, a counselling psychologist kifejezésből ered. A counsel egy szóval nehezen megfeleltethető magyarul, jelentése leginkább a “megtanácskozik” fogalomhoz van közel. 

Kliensem számára igyekszem segítséget nyújtani, hogy helyzete, problémája, lehetőségei és erőforrásai a probléma megoldásának fényében váljanak láthatóvá, érthetővé a számára, és belső munkája eredményeként képessé váljon a változás érdekében tett cselekvésre, a változás elérésére. 

Munkám fókuszában a tudatosság áll; a maga rendszerében, vagyis az azt befolyásoló tudattalan vágyak, szükségletek, és konfliktusok megismerésén és feloldási lehetőségein keresztül.

Hétköznapi értelemben a tudatosság alatt leginkább a kívülről megszerzett információkat, a tanult tudást értjük. Ez önmagában azonban a külvilágról szól, nem feltétlenül az egyénről. A problémák, krízisek általában egyensúly-bomlást mutatnak. Problémaforrás lehet, ha az egyén életében nagyobb súllyal, hangsúllyal szerepelnek a kívülről, a környezetből érkező elvárások, és az azoknak való megfelelésre vonatkozó késztetések, mint a saját belső világ megélése, illetve ha e két világ nem összeegyeztethető.

 

Területek, kérdések, problémák, amivel felkereshet:

 • Egyéni életvezetési problémák
 • Életszerepek optimalizálása (magánéleti szerepek: gyermeki, női-férfi, szülői szerepek; közösségi szerepek: egyéni szakmai karrier, társas kapcsolatok; személyes belső célok tisztázása és azok optimalizálása)
 • Elakadások, veszteségek feldolgozása
 • Életvezetési krízis (veszteség, ill. gyász feldolgozása, un. életszakasz-váltásból adódó változás, pl. gyermekvállaláskor anyává-apává válni, a további egyéni és párkapcsolati életút sikeres felépítése)
 • Párkapcsolati, családi, általános kapcsolati problémák (amikor a kapcsolatban valami túl sok vagy túl kevés)
 • Kommunikáció, viselkedésváltozás, fejlődés és tanulási kompetenciák elősegítése
 • Döntések, problémakezelési kompetenciák, konfliktusmegoldó és önfejlesztő képesség fejlesztésének elősegítése egyéni és csoportos formában

 

Kompetencia határok:

Pszichológusként alapvető, hogy a kliensemet emberileg képes legyek elfogadni, és problémája a szakmai kompetencia-határaimon belül legyen. Amennyiben ezek valamelyike nem áll fenn, azt a hozzám forduló számára jelzem, mivel nem szolgálnák a sikeres és hatékony munkát. Ilyen esetben az adott probléma kezelésében kompetens kollégákat ajánlok.

 

Tanulmányok, szakirányú és módszer-specifikus képzések:

 • Tanácsadó szakpszichológus, Krízis szakirány, ELTE
 • Pszichológus MA, Klinikai- és Egészségpszichológia szakirány, Pécsi Tudományegyetem
 • Okleveles közgazdász, Vállalatgazdálkodási szakirány, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem 
 • Családterapeuta
 • Metamorphoses meseterapeuta, Semmelweis Egyetem
 • Integratív hipnoterapeuta
 • Autogén tréner
 • Pszichodráma asszisztens

 

Szakmai szervezeti tagságok:

 • Magyar Családterápiás Egyesület
 • Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
 • Metamorphoses Meseterápiás Egyesület

Keresés

Naptár

Január 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2021 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés