Pfaffenrot-féle manuális technika

Pfaffenrot-féle manuális technika

Fő célja az izomtónus normalizálása, az ízületek mozgathatóságának javítása, előkészítés az aktív terápiára, de számos más szervrendszerre is jótékony hatással van. A kezelés nem csak szomatikus változásokat idéz elő: gyakran javul a paciens közérzete, étvágya, emésztése, az alvás minősége.

A Pfaffenrot-ban öt különböző manuális technikát használunk egy kezelésen belül, az alkalmazott technikák mind támogatják egymást, egymás hatását erősítik, így hatékonyabb, mint ha csak egy-egy módszert alkalmaznánk.

A terápia szempontjából fontos, hogy amennyire lehet, a paciens lazuljon el. A kisebbek figyelme játékkal, meséskönyvvel, beszélgetéssel sokáig leköthető a kezelés közben.

Általában hetente javasolt a kezelés tornával egybekötve, hogy a ellazított izmokkal jobb pozíciókban és könnyebben tornázhassunk. A kezelés és torna időtartama a problémától függ, 45 perctől akár 90 percig is tarthat.

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2020 Dinamed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés