GYÓGYTORNA

A gyógytorna az a fizioterápiás módszer, melynek segítségével egyrészt megelőzhetők, másrészt kezelhetők a test nem megfelelő használatából, vagy különböző sérülésekből adódó mozgásszervi panaszok. A gyógytorna kezelések célja a fájdalom csökkentése, az ízületi mozgások és a tartás javítása. A gyógytorna foglakozások során a páciens a gyógytornász segítségével megismeri panaszainak okát, és a megfelelő mozgásprogram kidolgozása és begyakorlása után, akár önállóan is képes fizikumát karban tartani.

STABILIZÁLÓ TRÉNING

A gerincet körülvevő mélyizomzat megerősítése, amely lehetővé teszi, hogy a gerinc egésze biztonságban legyen sport- és hétköznapi mozgások, helyzetek során.

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Az állapotfelmérés során a páciens tüneteinek megbeszélését egy alapos mozgásvizsgálat követi, majd közösen felállítjuk a kezelési tervet.

REHABILITÁCIÓS PILATES

A hagyományos Pilates módszer alapelveit és elemeit használó rendszer, melyet műtétek, sérülések után, legyengült állapotban is végezhet bárki. Gyógytornászaink személyre szabottan állítják össze azt a gyakorlatsort, amely célzottan segíti a regenerációt, visszaállítja a test rugalmasságát és erejét.

Tovább

SCHROTH MÓDSZER

Az egyik leghatékonyabb terápiás módszer a gerincferdülés kezelésére. Kíválóan alkalmazható tartászavarra, funkcionális- és strukturális scoliosis esetén valamint Scheuermann kór kezelésére is.

MANUÁLTERÁPIA

A manuálterápia az ízületek-izmok visszafordítható elváltozásait gyógyító vizsgálati és terápiás módszer, ami sokféle manuális (kézzel végezhető) kezelési technikát foglal magába. Tovább

BARVICSENKO- FÉLE MANUÁLTERÁPIA

Elsősorban kézzel végzett technika, amely az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat lazításával vagy erősítésével állítja helyre a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját.

NYIROKDRENÁZS

Kézzel végzett gyengéd technika, amellyel a nyiroködéma okozta feszülés hatékonyan csökkenthető. A finom mozdulatokkal a szövetközti folyadék elvezethető a nyirokérhálózaton keresztül.

MULLIGAN MANUÁLTERÁPIA

Ezzel a módszerrel a fájdalmas, ill. beszűkült mozgástartományú ízületeket tudjuk kezelni. A módszer kidolgozója szerint az ízületben egy pozíciós hiba van, ha ezt javítjuk akkor a beteg fájdalom nélkül tudja végezni a mozdulatokat. A kezelés során a gyógytornász egy passzív mobilizációt fenntartva aktív mozgást végeztet a pácienssel.

DORN TERÁPIA ÉS BREUSS MASSZÁZS

Dorn alapszemlélete szerint nem találunk olyan embert, akinek két test fele, és ízületeinek elhelyezkedése egymáshoz viszonyítva szimmetrikus lenne.

Tovább

FASCIATECHNIKA

Az egész testünket behálózó fascia egy rugalmas és elasztikus eleme a kötőszövetnek. Átöleli, becsomagolja a szerveket, formát képez, védelmet biztosít, tartást ad annak amit körülvesz. Ez a technika a fascia átmozgatásán keresztül éri el kedvező hatását.

CRANIOMANDIBULARIS TERÁPIA

Az állkapocsízület több okból is kiemelt helyet foglal el testünk ízesülései között, hiszen ez a leggyakrabban használt ízületünk, melyet beszéd, és étkezés során is használunk. A terápia során aktív gyakorlatokat és kézzel végzett technikákat is alkalmaz a gyógytornász. Sikerrel kezelhetők a rágóízületi fájdalmak, az atípusos fogfájások, és bizonyos típusú fülzúgások.

EGYÉB KEZELÉSEK

 

 

DSGM-KORAI MOZGÁSFEJLESZTÉS

A Dévény-módszer alkalmazása során precízen beállított helyzetekben dolgozza át az izmokat, inakat a gyógytornász, valamint végigviszi a csecsemőket a mozgásfejlődés minden jelentős állomásán. Rendelőnkben kiegészítjük a módszert aktív, otthon végzendő játékos mozgásfeladatokkal, így a szülők is sokat tehetnek gyermekük fejlődéséért.

Tovább

KISMAMA TORNA

A várandósság alatti változásokat kiegyensúlyozó torna, amellyel a kismamák megőrizhetik kondíciójukat, testtartásukért felelős izmaik megerősödnek, és a helyes légzéstechnikát is elsajátíthatják. A speciális gyakorlatok pozitív hatással vannak az egész test oxigenizációjára, a közérzetre, a keringési rendszerre, és nem utolsósorban a babára is.

KINEZIOLÓGIAI TAPE

A tiszta pamutból és bőrbarát ragasztóanyagból álló színes szalagok sokoldalúságát megtapasztalták már hétköznapi fájdalmakkal küzdő emberek és sportolók egyaránt. Kevés ennyire egyszerű és biztonságos eszközt használhatunk, mint a tape. Szakszerű felhelyezéssel csökkenthető a legtöbb mozgásszervi fájdalom, felgyorsítható a sérülések regenerációja a sérült izmok, szalagok tehermentesítése által. Javul a szövetek vérkeringése, és anyagcseréje, hamarabb megszűnnek a gyulladások.

Tovább

MCKENZIE MÓDSZER

Rendkívül hatékony és népszerű, önkezelésen alapuló módszer, amely egyszerű ismételt mozdulatok végzésével segít visszaállítani a gerinc és az ízületek harmonikus működését. Alapelve, hogy minél kisebb beavatkozással, a lehető leggyorsabban adjon enyhülést a fájdalomra, és a fájdalommal küzdő páciens mihamarabb megtanulja önmagát is gyógyítani. Döntően deréktáji, nyaki, és végtagi panaszok kezelésére alkalmas.

Tovább

MOZGÁSSZERVI JÓGATERÁPIA

Csaknem két évtizedes, gyógytornában és jógagyakorlás során szerzett tapasztalatok útján, páciensek, jógaoktatók és gyakorlók segítségével, gyógytornász szemlélettel kialakított rendszer. A helytelen jóga gyakorlás során kialakuló sérülések elkerüléséhez, illetve a már kialakult mozgásszervi sérülések komplett rehabilitációjához egyaránt felhasználható gyakorlatanyag, melyet a megfelelő fokozatosság betartásával alkalmazunk, egyedileg mérlegelve minden esetet, a testtípust, a tartási jellegzetességeket, és a sérülés jellegét figyelembe véve.

PFAFFENROT-FÉLE MANUÁLIS TECHNIKA

Rendkívül hatékony kötőszöveti technika, amellyel kíméletesen és eredményesen kezelhető a feszes vagy laza izomzat. Elsősorban babáknál vagy gyerekeknél alkalmazzuk, de felnőtteknél is hatékony.

Tovább

MAITLAND-FÉLE MANUÁLTERÁPIÁS KONCEPCIÓ

Ausztrál manuálterápiás módszer a mozgásszervi (izom, ideg, vagy ízületi eredetű) panaszok, fájdalmak kezelésére. Komplex szemléletmód, ami a kezelésen kívül nagy hangsúlyt fektet az aktív tornára, az életmódbeli tanácsadásra, a munkahelyi ergonómiára.

Tovább

INTIM TORNA

A gátizmok épsége és hibátlan működése elengedhetetlen a vizelet-, széklet-, szél megtartása, a zavartalan szexuális élet szempontjából. 

Ezen izmok fokozott igénybevételnek vannak kitéve várandósság, szülés alatt, a mindennapi tevékenységeink során, a helytelen testtartás és fizikai terhelés következtében. 

Tovább

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Partnereink

Copyright © 2020 Dinamed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés