Testre-készen

önismereti csoport test-orientált módszerekkel

Mára már jól ismert tény, hogy a test és lélek elválaszthatatlan egységet alkot, testi-lelki folyamataink kölcsönösen hatnak egymásra. Azonban a mindennapokban kevesebb figyelmet szentelünk ennek az értékes kapcsolódásnak, amely erősítése átformálhatja életünket, személyes fejlődésünk egyik kulcsa lehet. Érzelmeink érzékelése, azok tudatosítása, elfogadása pedig elősegíti azt, hogy vágyainkat felismerhessünk, őszintén, ön-azonosan viselkedhessünk. Annak a minősége, hogy hogyan tudunk önmagunkhoz kapcsolódni, meghatározza azt is, hogy milyen kapcsolatot tudunk kialakítani környezetünkkel, szeretteinkkel és hogyan kezeljük az életünkben felmerülő nehézségeket.

Pszichológusként hitvallásunk, hogy a belső folyamataink, életünk döntéseit vezérlő működésünk megértésével – tehát mélyebb önismerettel sokat tehetünk azért, hogy életünk kiteljesedhessen, mi magunk pedig önbizalommal és derűvel telivé váljunk.
Szomato-pszichoterápiás módszerekben képződött szakemberként úgy hisszük, hogy a testtel való önismereti munka, a testi élmények beemelése a pszichés folyamatokba mély, korábban nem ismert összefüggések felismerésének lehetőségét hordozza magában.

A csoport fókuszában a személyes lelki konfliktusok mellett helyet kapnak a pszichoszomatikus tünetek, vagy a testi betegségekből adódó érzelmi-pszichés állapotok feldolgozása. A pszichoszomatikus szemlélet szerint számos olyan testi tünet létezik, melyek hátterében egyértelműen lelki okok, feloldatlan konfliktusok tárhatók fel. A testi panasz tehát a felborult harmónia jele lehet, mely olykor nem csak orvosi, de lelki munkával is megérthető, oldható.
A foglalkozások során a SzomatoDráma, a Fókusz módszer, és az Integratív Hipnoterápa eszköztárából is használunk fel gyakorlatokat, helyet kap a légzéssel, hanggal, mozgással, érintéssel, valamint az imaginációval történő munka is.
A csoport segíthet abban, hogy konfliktusos élethelyzeteidre új válaszokat találj, és ezáltal közelebb kerülj ahhoz az emberhez, akivé válni szeretnél. Emellett lehetőséged van találkozni mindazokkal az üzenetekkel, melyeket tested az ő saját nyelvén küld, segítve a belső állapotaid mélyebb megértését.

A csoport 2018. január 13-i kezdéssel indul, időtartama 10 alkalom, körülbelül kétheti rendszerességgel, szombatonként 14-20 óráig. Ebben a januártól májusig tartó folyamatban kellő idő jut az aktuális élethelyzetek, nehézségek előhívására, azok mélyebb megismerésére, majd az átélt élmények közös feldolgozására.

A foglalkozásoknak a DinaMed Egészségközpont ad otthont.

A jelentkezés és a csoportban való részvétel feltétele egy személyes beszélgetés a csoportvezetőkkel, valamint az első alkalom díjának befizetése. A beszélgetés arra szolgál, hogy a jelentkező mélyebben megismerhesse az önismereti folyamat jellegét, célját, a csoportvezetők pedig a jelentkező motivációit a részvételre.

A csoport díja alkalmanként: 9 000 Ft, 10 alkalom egyben befizetve: 75 000 Ft.

A csoport vezetői:
Tóth Ágnes pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt
Gergely Viktória fókusz-tréner

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségen lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A csoportot azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik mélyítenék önismeretüket, közelebb szeretnének kerülni saját érzéseikhez, problémáikhoz, és akik nyitottak a közös munka támogató erejét biztonságos közegben megtapasztalni.
Emellett a csoport pszichoszomatikus betegségek, tünetek lelki hátterének megismerésére, mindezekkel való munkára is alkalmas.

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés