Manuálterápia

A manuálterápia fogalma a latin manus = kéz szóból származik, ami kézzel végzett kezelést jelent. A manuálterápia tehát kézzel végzett, mozgásszervrendszert érintő kezeléseket foglal magába. 

Elsősorban kézzel végzett technika, amely az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat lazításával vagy erősítésével állítja helyre a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját.

A flossing technika, egy speciálisan erre kifejlesztett gumiszalaggal történő kezelést jelent. A kezelést alkalmazhatjuk izom és ízületi panaszok esetén a szöveti regeneráció segítésére.

A köpölyözésnek az elsődleges hatása a vérbőség fokozás, vagyis megnöveli az adott terület keringését.

Ezzel a módszerrel a fájdalmas, ill. beszűkült mozgástartományú ízületeket tudjuk kezelni. A módszer kidolgozója szerint az ízületben egy pozíciós hiba van, ha ezt javítjuk akkor a beteg fájdalom nélkül tudja végezni a mozdulatokat. A kezelés során a gyógytornász egy passzív mobilizációt fenntartva aktív mozgást végeztet a pácienssel.

A trigger pontok kisebb-nagyobb fájdalmas csomók (feszültségpontok) az izomzatban, amelyekre jellemző a fokozott érzékenység, és gyakori a belőlük kiinduló kisugárzó fájdalom.

A kezelés során fasciára, azaz a kötőszövetre ható fogásokkal dolgozik a terapeuta. A fascia kezeléssel nemcsak magára a kötőszövetre, hanem a benne található idegekre, a csontokra, inakra, ízületi tokra és akár belszervekre is hatással vagyunk. 

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés