Munkatársak

Maka Eszter

Gyógytornász  

+36-20-296-2624‬

Szeretek emberekkel foglalkozni, mindig is érdekelt az emberi test működése.

Szeretek emberekkel foglalkozni, mindig is érdekelt az emberi test működése, éppen ezért választottam ezt a szakmát, hiszen rengeteg megoldandó rejtélyt tartogat egy-egy panasz és a mögötte lapuló kiváltó ok. Ennek érdekében folyamatosan képzem magam, hogy a legfrissebb szemléleteket, módszereket belecsempészhessem a hozzám fordulók terápiájába. Hiszem, hogy komplexen, a lehető legtöbb tényezőt figyelembe véve, közös munka árán érhetjük el a kívánt célt. Minden ilyen megkezdett közös munka egy részletes állapot felméréssel kezdődik, ahol az előzmények tükrében felállítjuk rövid-, illetve hosszú távú kezelési céljainkat, melyek egyénre szabottak, hiszen nincs két egyforma ember, nincs két egyforma igény: van, aki a munkáját nem tudja ellátni kínzó derék panaszai miatt, míg más a sportolás örömeiből marad ki egy esetleges sérülés miatt.

 Véleményem szerint a megfelelően végzett gyógytorna és az életmódbeli apró változtatások pozitívan befolyásolják életünk minőségét. A különböző mozgásszervi panaszok, megbetegedések sajnálatos módon a legtöbb felnőttet, de már az egyre fiatalabb korosztályt is érinti, mozgásszegény életmódunkból kifolyólag. Ez az egyoldalú terhelés, aminek ki vagyunk téve nap-, mint nap felboríthatja az izomerő-egyensúlyt testünk izmain, így hamar megjelenhetnek különböző mozgásszervi panaszok, fájdalmak. Ilyenkor a gyógyszeres tüneti kezelés helyett/mellett érdemes megtalálni a kiváltó okot, hiszen tartós javulást csak így érhetünk el. Éppen ezért javasolnám mindenkinek, aki épp ezeket a sorokat olvassa, hogy válasszon magának valamilyen aktív mozgásos kikapcsolódást, amit hosszútávon nem csak testünk, de lelkünk is megköszön majd. Személy szerint új felfedezésként a jóga gyakorlásával igyekszem ezt elérni, vagy éppen a természetbe próbálok kijutni bizonyos időközönként kellemes társaságban.

Tapasztalataimat elsősorban reumatológiai-, neurológiai-, ortopédiai- és traumatológiai területen szereztem, így magánrendelésemen főként gerinc eredetű problémákkal (derékfájás, nyakfájás, hátfájás, porckorongsérv, lumbágó és isiászos problémák, tartáshibák) fiatalok gerincferdülésével, traumás vagy reumatikus ízületi sérülések, panaszok (térd, csípő, váll fájdalom vagy kopás), sportsérülések (izom, ín, szalag) kezelésével, foglalkozom.

 

Szakmai tapasztalat:

2015- : Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, Központi Gyógytorna Szolgálat Járóbeteg szakellátás Intenzív osztály, Neurológiai osztály,

2018: DinaMed- ProFizio Egészségközpont

 

Továbbképzéseim:

2016: „Evidence Based Medicine, a medencefenék fizioterápiájában”

2016 -2018 : Holisztikus Medicina Alapítvány, Manuálterapeuta képzés

2017: II. Váll Konszenzus nap

2017: 3D Scoliosis Terápia

2018: A fizioterápia jelentősége a kardiológiai betegségek megelőzésében és kezelésében – Szakmai Nap

2018: Lágyrész manuálterápia elméleti és gyakorlati képzés I. modul, II. modul

 

Nyelvismeret:

  • Magyar
  • Angol

Az Egészségközpontról

Buda szívében a Keleti Károly utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. pszichológus) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2020 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés