Sas Zita

Holisztikus szemléletű gyógytornász- fizioterapeuta

+36-30-119-8055‬

A kezelések holisztikus egészségszemlélet alapján történnek velem, melyben egymást támogatva gyógyul a test, a lélek és szellem.

Számomra az egészségügyi pálya mindig adott volt, hiszen a családomtól egy komplex egészség megértést kaptam, amiért nagyon hálás vagyok. A nyugati orvoslást figyelve hamar feltűnt, hogy a betegségek nagy részét egyoldalúan, gyógyszerekre alapozva gyógyítja. Tanulmányaim során megismertem keleti filozófiai rendszereket (jóga és a buddhizmus), tudatosult bennem, hogy az egészség sokkal komplexebb annál, mint hogy csak a fizikai aspektusával foglalkozzunk. Éreztem, hogy szükség van egy sokkal átfogóbb, holisztikusabb felfogásra. 

A gyógytornán belül egy gyengéd manuálterápiás módszer a craniosacralis terápia és a viscerális mobilizáció fogott meg, amikkel a zervezet és a test saját öngyógyító, önkorrigáló mechanizmusait tudom támogatni. Eközben a páciens több testtudatosságot, elfogadást és megértést kap a testével és annak szükségleteivel kapcsolatban. Ezenkívül nagyon erős fájdalomcsillapító, relaxáló hatása van, ami sok esetben komplex problémákat tud megszüntetni, tüneteket csökkenteni. Így

főleg akut és krónikus nyak-, derék-, váll-, csípő fájdalommal, állkapocs ízületi problémákkal, fejfájással, alvászavarokkal, belszervi, női- és emésztéssel kapcsolatos problémákkal foglalkozom. Sok fiatal keres fel, akik a testükkel kapcsolatos szorongásokra szeretnének megoldást találni. Előszeretettel dolgozom együtt más terapeutákkal, dietetikusokkal, ezáltal több oldalról támogatva a pácienseket.

Kezelések során igyekszem segíteni a megértést, hogy hogyan gondolkodunk a betegségről, a fájdalomról, mit jelezhet számunkra egy mozgásszervi vagy akár belgyógyászati probléma és mi lehet az a mélyben megbúvó, tudatalatti hitrendszer ami fenntartja a problémát. Hiszen a betegségek hátterében pont az eltávolodást látom önmagunk és testünk szükségleteitől, embertársainktól és a természettõl.

2022 decemberéig (6 éven keresztül), Los Angelesben éltem, ahol egyrészt Doctor of Physical Therapy diplomát szereztem (gyógytornászoknak szóló mesterképzés) másrészt gyógytornászként dolgoztam. Az Egyesült Államokban, gyógytornászként hivatalosan diagnózist állíthatunk fel és kérhetünk képalkotó vizsgálatot mozgásszervi problémák esetén, illetve szűrni tudjuk a szisztémás betegségek korai jeleit, ezzel könnyítve az orvosok munkáját, enyhítve a nyomást az egészségügyi rendszeren.

2023 szeptemberétől pedig már egy budapesti egyetem pszichológia alapszakán tanulok, mert hosszútávon tervezem kutatni a test-lélek összefüggéseit.

 

Munkatapasztalatok: 

2015 Szent János Kórház Reumatológia osztály: önkéntes gyógytornász

2015-2016 Országos Baleseti Intézet Traumatológiai Rehabilitációs osztály

2016-2022 Rhett Patrick Physical Therapy California

2023-         DinaMed Egészségközpont

 

Tagságok:

Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

 

Nyelvtudás:

Magyar
Angol
                                                                                             

Szakmai végzettségeim:

2015 SOTE ETK gyógytornász-fizioterapeuta
2021 Loma Linda University- Doctor of Physical Therapy
 

Továbbképzések:

McKenzie módszer A
3D Scoliosis Terápia/Schroth módszer
Perifériás Idegmobilizáció
K-Active Taping, Kinematic Taping
Craniosacralis terápia 1,2 Upledger Institute California
SomatoEmotional Release 1,2 Upledger Institute California
Visceral Mobilization 1,2 Barral Institute California 
Fascia Disztorziós Modell (FDM 1) – fájdalomterápia
Visceralis mobilizáció Máj, 
Visceralis mobilizáció Tüdő és lép kurzus

 

Egyéb képzettségeim:

Gerincjóga oktató
Erőszakmentes Kommunikáció - külső és belső mediáció alapja (1, 2 kurzus)
Theta-healing method (1, 2 kurzus )
Pszichológia BA - hallgató
  

Oktatás: 

2021- 2023 Női körök: Önszeretet és belső erő, Testem és Én 

Keresés

Naptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés